“Stilhed er nogle gange det bedste svar”
– Dalai lama

Meditation

At skabe stilhed i verdens larm kan være svært, Men stilhedspauser har unikke fordele for din krop og dit sind, som vil blive belønnet med mere sindsro, glæde og livskvalitet.

Når mennesker oplever for meget travlhed, sorg, stress, angst, depression eller lignende, reagerer amygdala og koppens nervesystem. Det er ikke gavnligt for kroppen at være i en langvarig alarmtilstand eller anden langvarig belastning. Meditation hjælper direkte på kroppens reaktioner på stress. Meditation sænker din puls, din vejrtrækning bliver dybere, du bruger din ilt mere effektivt, og dit blodtryk normaliseres. Desuden producerer binyrerne mindre kortisol, og alt dette betyder, at sindet bevæger sig i et langsommere tempo, og der kommer mere ro på nervesystemet.
Meditation er en metode, der fører til en indre fordybelse, en væren-tilstand og en bevidst opmærksomhed. Du kommer ind i stilheden bag tankerne og i en dybere ro. Denne opmærksomhed kan være fokuseret eller den kan tage afsæt i krop og sind udvidelse. Hvor sind, krop og ånd er nærværende og kommer i en rolig og tilstedeværende tilstand, hvor der ikke skal opnås noget.
Meditationens fordele

Meditation forandrer vores hjerne og vores fysik i en meget positiv retning. Videnskaben har længe vidst, at meditation har en stor og positiv påvirkning på hjerterytmen, blodtrykket og åndedrættet samt bevirker, at mængden af stresshormonet kortisol falder i kroppen. Når du mediterer, falder dit nervesystem til ro og aktiverer dit parasympatiske nervesystem. Det betyder, at du slapper meget bedre af.
Meditation forbedrer også dit immunforsvar, øger din kreativitet og forbedrer din koncentrationsevne. Mennesker, som mediterer regelmæssigt, har nemmere ved at være i kontakt med sig selv, være tro over for deres behov og værdier, og de navigerer ud fra et stærkere og mere autentisk sted.
Du bliver endda lykkeligere af at meditere, for ved meditation ændrer du balancen mellem signalstofferne i hjernen, så den udskiller større mængder af lykkehormonet dopamin, og samtidig minskes stresshormonerne. Det betyder både, at du bliver mere afslappet og gladere, at din hjerne bliver skarpere, og at du bliver bedre til at huske, og indlæring bliver nemmere – så meditation gør dig også klog!

Meditation i praksis

Meditation kræver ikke nogen særlige forudsætninger eller udstyr. Du skal blot afsætte tid og være i rolige omgivelser 5 – 20 minutter dagligt, til en start. Jo oftere du mediterer, jo mere vil du mærke, hvordan dit velbefindende øges.
For at meditere skal du sidde eller ligge i en afslappet stilling, og du skal klargøre dit sind. Det gør du ved for eksempel at fokusere på noget afslappende musik, på et mantra (for eksempel ordene ”jeg er fred”) eller på din egen vejrtrækning. Alternativt kan du vælge at slippe fokusering og lade dine tanker flyde frit gennem dit sind, som en sky på himmelen, uden at fastholde tanker, men bare se dem passere videre og lade dit sind falde til ro ved det.

Der findes mange forskellige meditationsformer, men fælles er, at de har en positiv effekt på sindet, kroppen og vores følelsesmæssige tilstande.

 • Hos CoachYou kan du få skræddersyet et meditationsforløb, som kan være dit individuelle, eller det kan være til et team.
 • Du kan også få indspillet en personlig meditation, der er målrettet dit behov – eller det kan være til en, du har kær, som du ønsker at give en helt særlig personlig gave.
 • Se mere i shoppen, hvor der også er andre muligheder for forud-indspillede meditationer.

Meditationsmuligheder:

 • Guidede meditationer
 • Visualiseringer
 • Mindfulness og kropsscanning
 • Fokusering
 • Vejrtrækningsøvelser
 • Mantra
 • Musik
 • Lyde med forskellige Hertz frekvenser (HZ)

Lad mig hjælpe dig godt på vej.

Send en e-mail, ring eller sms.

Kærlig hilsen Naima H. Kirkefeldt

30 13 39 39

3 + 13 =

Adresse

Nørregade 20
4600 Køge

Email

coachyou@coachyou.dk

Modtag denne e-bog
& inspiration til
personlig vækst

 

Tilmeld nyhedsbrevet og modtag 
– Min E-bog "RO PÅ Nervesystemet"
– Inspiration og
– Andet spændende fra min verden!

Tak for din tilmelding... kig i din indbakke!